
- 37 dkg liszt
- kis só
- 12 dkg cukor
- 1 tojás
- 20 dkg van vagy margarin (finom margarinnal is, a vajat megtarthatjuk másra)
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Ezeket összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűvösre tesszük, kb 2 órára. Vagy egy éjszakára. Vagy kettőre.
- porcukor a szóráshoz
- kis üveg piros lekvár (ribizli, málna, szeder, feketeribizli)
- a nyújtáshoz liszt/folpack/sütőpapír
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 cm-es virágformával kiszúrjuk. A virágok felébe lyukat szúrunk kis körrel, szívecskével, csillaggal. Ezt a műveletet már a tepsibe pakolva végzem el. Kb. 12 perc alatt sülnek meg. A lyukas formákat még forrón meghintjük porcukorral (kistányérra porcukrot szórok, és belenyomom őket). A teli virágokat megkenjük a felmelegített lekvárral (tényleg fel kell melegíteni, így könnyebb is lesz dolgozni vele, és jobban összeragadnak a sütik) és összeragasztjuk egy lyukassal. Kész!
Én úgy szoktam, hogy csak akkor állok neki lekvározni, amikor már minden kisült. Egy nagy tálcát veszek elő, és oda sorakoztatom menet közben a tepsiből kivett virágokat, egyik oldalon a teli, másik oldalon a porcukrozott lyukas, és egyszerre lekvározok, szilikonecsettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése