2012. október 10.

Ilyen-olyan quesadilla

Nem vagyunk nagy "nemzetek konyhája" fanok, de ez most beépült a gyors vacsorák közé, a kimondhatatlan neve ellenére. A már sokszor emlegetett Ázsia-boltban jó áron lehet kapni tortillát/lapos pitát nagy csomagban, nagyon jó minőségben. Sütöttem már házilag is autentikusat, kukoricalisztből, nade ez most a gyors vacsora-téma.  A hozzávalók változhatnak (ami van otthon), sajt  azért mindig kell bele.



Sonkás-gombás-sajtos quesadilla

1 kis fej hagyma
kis olaj
15 dkg füstölt sonka (vagy tarja, esetleg bacon, abból kevesebb)
25 dkg gomba
só, bors, petrezselyem
20 dkg gouda vagy más sajt

A hagymát megpirítottam a kis olajon, rádobtam a kockára vágott sonkát és a gombát, összesütöttem, majd kis lángon hagytam még, hogy a gomba elkészüljön. A sütöt előmelegítettem kb. 180 fokra. A sonkás gombát kikotortam egy tálba, majd a serpenyőbe betettem az első tortilla-lapot, ráhalmoztam a töltelék egy részét és némi sajtot. Amikor a sajt elkezdett olvadni, kettéhajtottam, a fakanállal összenyomkodtam, kiemeltem és tepsibe tettem, majd jött a többi is. A forró sütőben tényleg csak 5 percet hagytam sülni. Paradicsommal ettük. Másnapra maradt még lap, arra paradicsomot tettem sajttal, kis pizza fűszerkeverékkel, és friss bazsalikommal ettem ebédre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése