Most jön egy kis recept-dömping, bepótolandó a kimaradást. Ez volt az első süti, amit valaha is csináltam egyedül, kb. 27 éve :)
Ez a tészta sok mindenre használható. Kisebb tepsiben vastagabbra süthető, pudinggal, csokiöntettel (mint a menzán, csak itt a tészta is csokis). Kerek tortaformá(k)ban tortaalapnak is nagyon jó, és olcsó is, mivel csak egy tojás kell bele. Nagyobb tepsiben laposabbra kenve vékonyabb tészta lesz, azt nem tudom, fel lehet-e tekerni, de lehet, hogy legközelebb a legnagyobb tepsibe simítom, és megpróbálom. Tegnap közepesnél nagyobb tepsiben sütöttem, kettévágtam és házi baracklekvárral ragasztottam össze. Ha maradt volna még kakaópor, akkor csokimázat is kaphatott volna.
1 egész tojás
25 dkg cukor
5 dkg vaj vagy zsír (puha legyen)
2.5 dl tej
4 dkg kakaó (természetesen a cukrozatlan)
25 dkg liszt
1 sütőpor
Az eredeti recept szerint 10 percig kellene keverni a vajat a cukorral, a tojással és a tej felével, és utána mehet hozzá a többi, de tökéletes lesz úgy is, ha összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat külön, majd egybeforgatjuk és megsütjük. Szépen feljön, és elég nagy adag. Ha tortának készítem, akkor két kapcsos kerek formában sütöm, így nem kell a kettévágással szenvedni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése