
Fénykép sajnos még mindig csak mobilról, a másnapi maradék :(
3 egész tepsi lett belőle, de nagyon gyorsan fogy, ez a szűk családi adag.
- 75 dkg liszt
- 15 dkg zsír (igen, disznó- vagy libazsír)
- 15 dkg margarin
- 1 egész tojás és egy sárgája
- egy tasak élesztő
- 0.75 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 3 kávéskanál só (ha nem elég sós, az nagy baj)
- kb 3 evőkanál tejföl
A tetejére
- a kimaradt tojásfehérje lekenni
- reszelt sajt
- magok (kömény, len, szezám)
Az élesztőt fel lehet futtatni a tejben a cukorral, én nem vacakolok vele.


Letakarva pihentetem, ha nagyon meleg van, akkor a hűtőben, egyébként kint a konyhapulton. Pihenés közben pöttös lesz, de nem baj. Nem fog megkelni, mint egy normál kelt tészta, de nem is kell neki. Egyéb elfoglaltságoktól függően fél-egy órát pihen.
Kb. fél cm vékonyra nyújtom, lekezelem a fehérjével és megszórom a sajttal és a magokkal. Derelyemetélővel csíkokra vágom és 200 fokon légkeverésen (én mindent azzal sütök) kisütöm, egyszerre mehet be mind a három tepsi, a végén kell csak figyelni, hogy mindegyik megkapja a szép színt. Másnap is nagyon finom, még akkor is, ha véletlenül letakaratlanul marad éjszakára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése