Puha buci (14 db lett belőle)
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
fél zacskó sütőpor
1 kis pohár natúr joghurt (ez lesz a mérőpohár)
1 pohár étolaj
1 pohár langyos tej
1 egész tojás
1/4 pohár cukor
1 szűk teáskanál só
A tetejére 1 tojássárgája kis tejjel elkeverve a kenéshez, a szóráshoz szezámmag, jégcukor, darálatlan mák, szotyimag, stb.
A lisztet elkevertem az élesztővel, a sütőporral, a cukorral és a sóval, majd ment a közepébe a megmikrózott joghurt és tej, majd az olaj, és a kulimászt elkevertem az ujjammal a tojással is. Kellemes állagú bucit lehet gyúrni belőle. Kb 1 órát kelt, az ablakot jó lett volna becsukni mellette, mert már elég hideg van, de azért így is megkelt. Hosszú rudat sodortam belőle, abból maroknyi tésztát csipkedtem, azokat külön hengergettem és csomót formáztam. Letakarva keltek még fél órát, utána megkentem a tojássárgája-tej keverékkel és megszórtam a mákkal. Előmelegített sütőben ez is 200 fokon sült, amíg szép színük nem lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése