2012. szeptember 18.

Paradicsomos tészta a bézik sorozatból :)

Elég általános megnevezés, viszont nem általános az elkészítési módja, a tésztát ugyanis nem vízben, hanem a paradicsomlében kell kifőzni. Valamelyik Stahl-műsorban volt évekkel ezelőtt, amikor Buday Péternek minimális hozzávalókból kellett alkotnia. A szalonnát és a sonkát én tettem hozzá, mert volt itthon.


2 liter 100%-os paradicsomlé
oregano
cukor
40 dkg penne vagy fussili
10 dkg bacon kis kockákra vágva
15 dkg sonka kis kockákra vágva
friss bazsalikom
parmezán vagy más sajt



A paradicsomléből kb. másfél litert felforraltam szárított oregánóval, kis sóval és cukorral. Amikor forrt, belekevertem a tésztát, nagyon-nagyon takarékra tettem és lefedtem. Néha óvatosan megkevertem, mert az alja hajlamos leragadni, amíg a tészta megpuhult. Kicsit kellett még önteni hozzá a paradicsomléből, inkább legyen szaftosabb, és mire kihűl, úgyis beszívja magába.

Közben serpenyőben megpirítottam a szalonnát és a sonkát, majd készen összekevertem a tésztával. Tálaláshoz kötelező a friss bazsalikom és egy pár forgács parmezán. Frissen az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése