2012. augusztus 7.

Bogyós túrótorta (sütés nélkül)


Bogyós túrótorta (sütés nélkül)


Biztos nagyon sok hasonló recept kering a hálón, én ezt már évek óta készítem. A Daubner cukrászdában lehetett régebben kapni málnás-túrós szeletet, azt próbáltam leutánozni. Mióta van instant zselatin fix (Oetker), azóta még egyszerűbb.

- babapiskóta (egy negyed csomag SPAR Savoiardi elég volt hozzá)
- kis tej meglocsolni
- fél kiló túró
- fél citrom reszelt héja
- kb 7 evőkanál porcukor
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor (Oetker)
- 3 dl tejszín
- gyümölcs a tetejére (most szeder és ribizli volt, a múltkor málna, szinte bármi lehet, de a bogyósokkal a legjobb)
- 1 zacskó instant zselatin fix
- zacskó piros instant tortazselé (lehet nem instant is, azt kis lábasban forralni kell kb 1 percig, ezt csak forró vízzel kikeverni)

23 cm-es tortaforma alját kiraktam babapiskótával és meglocsolgattam kis tejjel, hogy enyhén megpuhuljanak. Nem szabad eláztatni, mert kiszivárog a kapcsos formából (legalábbis az enyémből), és felesleges is, mert úgyis áll egy kicsit, és a túrós feltét is megpuhítja.

A túrót áttörtem kis cukorral (kb 5 evőkanál), belereszeltem a citromhéjat és tettem bele Bourbon vaníliás cukrot is.

A tejszínt kis cukorral (kb 2 evőkanál) igyekeztem kemény habbá verni, de ez nem teljesen sikerült.

A zselatinpor felét belekevertem a túróba, a felét a tejszínbe. Kis tejszínnel fellazítottam a túrót, majd a maradék tejszínt is belekevertem. Óvatosan ráöntöttem a piskótákra, hogy azok ne mozduljanak el :)

Egyből mehetett rá a szeder és a ribizli, icipicit belenyomkodva. a formát alaposan lefolpackoztam, és hűtőbe tettem.

Másnap elkészítettem az instant tortazselét, pirosat, és rákanalaztam. Ez az instant elég nagy adag, szerintem legközelebb csak a felét készítem el, nem kell, hogy másfél centi magas legyen a zselatin és beburkolja az összes szem gyümölcsöt, a Daubneres sütiből is bőven kiálltak a málnák :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése