Leírom, mit készítettem a vendégeknek szombat este.
Gazpacho (több receptet átnézve a saját fejem után)
- kb 1 kg paradicsom meghámozva, nagyából kimagozva (kereszt az aljukra késsel, forró víz rájuk, egy perc után hideg víz, utána lejön a héja, majd négybevág, a magok nagyjából kikaparva)
- 2 vastag szelet sima félbarna kenyér kockákra vágva
- 3 db paprika kicsumázva, kockákra vágva
- 1 kisebb kígyóuborka meghámozva, kockákra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
- só, bors
- kb fél deci olívaolaj
- 3 kanál balzsamecet
- pár levél lestyán az ablakból
A fentieket előző este nagy üvegtálban összekevertem és állni hagytam.
Másnap délelőtt botmixerrel pürésítettem, de nem szűrtem át, mert nem volt mivel :) Így maradt benne 1-2 paradicsommag, de nem zavart. Fokhagymát nem tettem bele. Hozzáadtam annyi hideg vizet, hogy sűrű paradicsmleveshez hasonló legyen az állaga, és visszahűtöttem. Levesgyönggyel tálaltam.
Másnap délelőtt botmixerrel pürésítettem, de nem szűrtem át, mert nem volt mivel :) Így maradt benne 1-2 paradicsommag, de nem zavart. Fokhagymát nem tettem bele. Hozzáadtam annyi hideg vizet, hogy sűrű paradicsmleveshez hasonló legyen az állaga, és visszahűtöttem. Levesgyönggyel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése