2012. augusztus 7.

Vendégváró menü - leves

Leírom, mit készítettem a vendégeknek szombat este.


Gazpacho (több receptet átnézve a saját fejem után)
- kb 1 kg paradicsom meghámozva, nagyából kimagozva (kereszt az aljukra késsel, forró víz rájuk, egy perc után hideg víz, utána lejön a héja, majd négybevág, a magok nagyjából kikaparva)
- 2 vastag szelet sima félbarna kenyér kockákra vágva
- 3 db paprika kicsumázva, kockákra vágva
- 1 kisebb kígyóuborka meghámozva, kockákra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
- só, bors
- kb fél deci olívaolaj
- 3 kanál balzsamecet
- pár levél lestyán az ablakból

A fentieket előző este nagy üvegtálban összekevertem és állni hagytam.



Másnap délelőtt botmixerrel pürésítettem, de nem szűrtem át, mert nem volt mivel :) Így maradt benne 1-2 paradicsommag, de nem zavart. Fokhagymát nem tettem bele. Hozzáadtam annyi hideg vizet, hogy sűrű paradicsmleveshez hasonló legyen az állaga, és visszahűtöttem. Levesgyönggyel tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése