2012. augusztus 7.

Szűzérmék kalappal

Szűzérmék változatos kalappal
- szűzérme bő ujjnyi vastag szeletekre vágva, fejenként 4 szeletet számoltam
- bacon szalonna
- házi vegeta (Biopont szárított zöldségkeverék sóval összekeverve)
- gombafejek
- füstölt sonka szeletek
- gouda sajt reszelve
1-2 alma meghámozva, négybe vágva

A szűzérméket kedörzsöltem a zöldséges sóval, és mindegyikre rácsaptam 1-1-et a klopfolóval, de csak óvatosan. Minden érmét körbetekertem bacon szalonnával, és megtűztem fogvájóval. Ezt előző este végeztem el, és lezárt dobozba tettem őket.
Másnap serpenyőben kis olajat melegítettem és a gombafejeket a kalappal lefelé átpirítottam, majd kis vizet és sót öntve alá megpároltam, meg is borsoztam. Amikor elfőtte a vizet, kivettem a fejeket. A serpennyőbe újra tettem kis olajat, és átkapattam 1-2 perc alatt az érméket, hogy mindkét oldaluk kapjon ki színt. Kivajazott tepsibe tettem őket szépen egymás mellé. Néhányra tettem füstölt sonkaszeletet és sajtot, néhányra almakockát, és persze jónéhányra a gomba-kalapokat, és ezek is kaptak kis sajtot. Fólia alatt sültek kb fél órát 200 fokon, légkeveréssel. Lehet, hogy nem ey a legprofibb elkészítési módja a szűzérméknek, én most csináltam először, eddig csak grilleztünk, de nagyon finom lett, omlós, puha.
Mirelit steak krumplit sütöttem mellé, kis rozmaringgal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése